Вибори

Тимошенко про розслідування журналістів: підприємці фінансують "Батьківщину" через інших осіб, щоб уникнути переслідування

Кандидат в президенти України, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко прокоментувала інформацію з журналістського розслідування команди Bihus.Info (програма "Наші гроші") про те, що партію в другому півріччі 2018 року фінансували фейкові "донори".

"Ми розібралися з цими фактами, і з'ясувалося, що ті підприємці - представники середнього класу, які хочуть сьогодні допомогти нам і перерахувати гроші, не можуть це зробити, тому що миттєво відкриваються кримінальні справи, знищуються ці підприємці. І тому вони знаходять своїх родичів, які не під ударом, і намагаються через них зробити внески, які сьогодні допомагають нашій партії", - розповіла вона в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1 + 1", відповідаючи на питання журналіста Дениса Бігуса про це розслідування.

Ю.Тимошенко зазначила, що наразі всі надходження на рахунок партій і витрати є публічними, і знаходяться під контролем Національного агентства з запобігання корупції.

"НАЗК може перевірити кожну нашу копійку. Генпрокуратура, СБУ від нас не виходять. Ми за названими фактами отримали висновок НАЗК, в якому чітко визначено, щодо порушень у нас. Якби вони зараз знайшли у нас хоч одне порушення, вони поставили б питання про зняття мене з виборів", - підкреслила вона.

У першій частині журналістського розслідування, оприлюдненого у четвер, зазначено, що, згідно зі звітом "Батьківщини" за 2018 рік, надходження від громадян у 1-2 кварталах склали 23 млн грн, а в 3-4 кв. - 130 млн грн.

Судячи зі звіту, у другому півріччі 2018 року жителі невеликих містечок і селищ України почали масово надсилати біля 148-149 тис. грн, деякі перераховували такі суми тричі, або чотири рази.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ