Вибори

Бойко: Законопроектом про державну мову влада розколює суспільство

Влада в черговий раз намагається відвернути людей від реальних проблем, в які занурена країна, і замість їх вирішення знову спекулює на гострій темі, заявляє народний депутат, засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко, коментуючи законопроект про забезпечення функціонування української мови, який готується до голосування у Верховній Раді.

"Навіть побіжний погляд на цей законопроект показує позицію держави-диктатора, який здійснює тотальний контроль всієї сфери суспільного життя народу України. На наших очах здійснюється спроба підміни основ конституційного ладу України. Замість народу України, багатонаціонального, з безліччю культур і мов, носієм суверенітету вони бачать виключно "титульну націю", "український етнос", ставлячи його права над усіма іншими 130 національностями, які проживають в Україні", - йдеться в заяві Ю.Бойко, розміщеному на сайті "Опозиційної платформи - За життя".

Політик підкреслив, що основою європейських практик національного розвитку є прямо протилежний принцип діалогу культур, єдності через різноманіття, але ніяк не шляхом обмеження інших культур і народів.

"Даний законопроект є виключно передвиборчим піаром. Влада не розуміє, що таким чином вона не об'єднує Україну, а в черговий раз розколює суспільство. Істинна мова влади - не українська. Істинна мова нинішньої влади - мова нетерпимості і ненависті до інакомислячих", - йдеться в заяві.

Ю.Бойко також повідомив про ініціювання розробки альтернативного законопроекту про мову і запросив представників усіх національностей, що живуть в Україні, взяти участь в його підготовці для захисту конституційного права громадян України на використання рідної мови в своєму суспільному та приватному житті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ