Вибори

ЦВК розглянула заяву Гриценка щодо Держреєстру виборців, виконавши рішення суду, але відмовила в її задоволенні

Центральна виборча комісія України розглянула заяву кандидата в президенти України Анатолія Гриценка щодо доступу до Державного реєстру виборців, виконавши рішення Верховного Суду від 19 лютого, але відмовила в її задоволенні.

"Розглянули нашу заяву, що зобов'язав розглянути Верховний Суд. Але, як і прогнозувалося, комісія відмовила в задоволенні пропозиції Гриценка, який пропонував надати йому можливість ознайомитися з електронною версією Державного реєстру виборців за межами будівлі ЦВК", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник А.Гриценка у ЦВК Руслан Чорнолуцький.

Він зазначив, що саму постанову ЦВК від 26 березня 2014 року відтепер буде оскаржено в адміністративному суді. "Перед тим, як йти у загальному порядку до Окружного адміністративного суду Києва, ми вирішили все-таки надати ЦВК можливість добровільно змінити цей пункт. Оскільки там відмовили, то буде реалізовано право звернення з боку Гриценка про визнання пункту 3.5 постанови незаконним і таким, що суперечить закону про вибори президента", - наголосив Р.Чорнолуцький.

У свою чергу в прес-службі ЦВК повідомили, що на засіданні у вівторок комісія повторно відмовила А.Гриценку в задоволенні цієї заяви, оскільки не вбачає правових підстав для внесення змін до Порядку передання електронної копії бази даних Державного реєстру виборців фракціям Верховної Ради або кандидатам у президенти.

У своїй заяві А.Гриценко просив ЦВК внести зміни до постанови комісії від 26 березня 2014 року, щоб кандидат у президенти України міг ознайомитися з електронною копією бази даних Держреєстру виборців за межами будівлі ЦВК без доступу третіх осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ