Вибори

Вілкул про мовний законопроект: Печерним націоналізмом влада розв'язує гуманітарний конфлікт у країні

Нардеп, кандидат у президенти від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул заявив, що виступає категорично проти законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№ 5670-д від 09.06.2017р.), який на цьому тижні буде розглядати парламент.

"Спочатку ви довели людей до злиднів - вони вже виламують двері в секонд-хенди. А тепер ви вносите черговий мовний законопроект, який повинен відвернути людей від реальних проблем і розколює суспільство", - сказав він на Погоджувальній раді керівництва фракцій і груп Верховної Ради в понеділок, показавши членам коаліції з телефону ролик на YouTube про те, як в ці вихідні жителі Дніпра ламали двері на відкритті секонд-хенду, повідомляють в прес-службі політика.

О.Вілкул вважає, що "керівництво країни цікавлять тільки питання, як залишитися при владі, і парламент перетворили на інструмент політичних технологій" на виборах.

"Владі мало однієї війни, яка вже йде в Україні. Для залучення на свою сторону радикально налаштованої частини суспільства влада печерним націоналізмом розв'язує гуманітарний конфлікт в країні. Ми виступаємо категорично проти скандального законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№ 5670-д від 09.06.2017р). Звичайно, українська мова повинна бути державною, але не можна допустити радикального обмеження регіональних мов. Ми вимагаємо на підставі європейського підходу гуманітарної і мовної децентралізації в межах єдиної країни", - підкреслив нардеп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ