Вибори

У кулуарах ВР виставили Акт про незалежність і Конституцію України, на якій присягають новообрані президенти

У Верховній Раді відкрили портали з Актом проголошення незалежності України та Конституцією України, на якій присягають президенти України під час інавгурації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на відкритті були присутні спікер Верховної Ради Андрій Парубій, євродепутат Ребекка Гармс, екс-президент Європарламенту Пет Кокс, глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"Хотів би всіх привітати з відкриттям порталів у Верховній Раді України як з іще одним етапом наповнення українського парламенту українським духом і українським змістом", - сказав А.Парубій.

Два портали з Актом і Конституцією встановили в кулуарах другого поверху будівлі під куполом. Вони розміщені симетрично на відстані від дверей, які ведуть до зали пленарних засідань.

Ці портали доповнюють встановлений і відкритий раніше портал із державним прапором України, який внесли до Верховної Ради під час проголошення незалежності.

Згідно з довідкою, наданою прес-службою українського парламенту, їх виготовлено з мармуру Б’янка Каррара.

Скляні вітрини, в яких розміщені експонати, стоять на дерев'яних підставках і оприлюднені так, щоб підтримувати мікроклімат.

Як повідомив А.Парубій, оригінал Акту про проголошення незалежності пробуде у складі експозиції недовго, незабаром його замінить копія.

"Сьогодні тут оригінал. Надалі тут зберігатиметься копія", - сказав він.

У свою чергу перший заступник керівника апарату Верховної Ради - керуючий справами Петро Боднар у коментарі журналістам зазначив, що Конституція, на якій присягають президенти України під час інавгурації, в майбутньому зберігатиметься в порталі, при цьому дотримуватимуться необхідні заходи безпеки.

Він нагадав, що вартість раніше відкритого порталу українського прапора становить 1,2 млн грн. За його словами, приблизно в таку саму суму обійшлося спорудження двох нових об'єктів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ