Вибори

За порушення, пов’язані з виборчим процесом, повідомлено про підозру 12 особам - Нацполіція

З початку передвиборчої кампанії поліція повідомила про підозру 12 особам, заявляють у Нацполіції.

"З початку передвиборчої кампанії на території держави зареєстровано 1271 повідомлення про такі події. З них за 55 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. При цьому 32 кримінальні провадження пов’язані з порушенням виборчого законодавства, а  23 – з проведенням передвиборної кампанії. 12 особам вже повідомлено про підозру. Також на сьогодні складено 322 адміністративні протоколи, проводиться перевірка щодо 231 повідомлення", - йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції у п’ятницю.

При цьому зазначається, що лише за минулу добу на території України зареєстровано 49 повідомлень, пов’язаних із виборами.

"До Бродівського відділення Золочівського відділу поліції у Львівській області надійшло звернення від громадської організації про те, що один із депутатів райради надає громадянам неправомірну вигоду. Зокрема, йдеться про роздачу пакунків з продуктами харчування із агітаційними зображеннями одного з кандидатів у Президенти України. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму)", - зазначають у поліції.

Також, як йдеться у повідомленні, 14 лютого до Черкаського відділення поліції Черкаського відділу обласної поліції надійшло два звернення про пошкодження біл-бордів із зображеннями різних кандидатів на пост Президента України. За вказаними фактами відкрито два кримінальні провадження ч.1 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ