Вибори

Генпрокуратура передала САП заяву про скоєння злочинів Юлією Тимошенко

Генеральна прокуратура України направила Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) заяву про скоєння кримінальних злочинів народним депутатом, лідером партії ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко для належного розгляду та ухвалення рішення.

Як повідомляє Генпрокуратура в п'ятницю на сторінці в соцмережі Facebook, 14 лютого 2019 року на ім'я генерального прокурора України Юрія Луценка надійшла заява про скоєння народним депутатом Ю.Тимошенко кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

У Генпрокуратурі зазначають, що згідно із законодавством, розслідування зазначених кримінальних правопорушень стосуються підслідності детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Законом заборонено доручати здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних НАБУ, будь-якому іншому органу (ч. 4 ст. 36 КПК України)... Беручи до уваги викладене, генеральний прокурор України прийняв рішення про направлення заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та ухвалення рішення визначеним КПК України чином", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ