Вибори

Нова Конституція України повинна зруйнувати монополію на політичне управління - Тимошенко

Кандидат у президенти України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що після президентських виборів необхідно на Всеукраїнському референдумі прийняти нову Конституцію, яка, серед іншого, повинна зруйнувати монополію на політичне управління.

"Всупереч світового досвіду у нас повна монополія на політичне управління і вона в руках президента. Він вирішує, як жити, як ділити ресурси, немає колегіального управління", - сказала Ю.Тимошенко на зустрічі з підприємцями в Івано-Франківську, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За її словами, нова Конституція усуне двовладдя між президентом і прем'єр-міністром України.

"Ми - країна двох керівників виконавчої гілки влади - президент і прем'єр. З практично рівними правами впливу на міністрів і губернаторів", - зазначила Ю.Тимошенко.

Політик вважає неправильним те, що Україна кожні п'ять років намагається на виборах витягнути щасливий квиток, що завдяки політичній монополії нація поставлена ​​в залежність від волі однієї людини.

Ю.Тимошенко заявила, що за новою Конституцією українське суспільство отримає справедливий суд, контроль над усіма гілками влади, причому контрольні органи будуть незалежними.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ