Вибори

До харківської поліції надійшло 44 повідомлення про порушення виборчого законодавства, порушено дві справи

У Харкові відкрито друге кримінальне провадження за заявою про спробу підкупу виборця, загалом харківські поліцейські зареєстрували 44 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Як повідомляє у понеділок відділ комунікацій ГУ Національної поліції в Харківській області, до правоохоронців звернувся 19-річний харків'янин, який повідомив, що невідома жінка телефоном пропонувала йому гроші за голосування за певного кандидата в президенти України.

"Юнак повідомив, що ... на його мобільний номер зателефонувала невідома жінка і поцікавилася, чи буде він 31 березня голосувати на виборах і чи визначився він із кандидатом у президента України. Після чого невідома запропонувала за грошову винагороду 500 грн проголосувати за певного кандидата. Останній відповів відмовою і поклав слухавку", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму).

Це вже друге кримінальне провадження, відкрите за заявою про спробу підкупу виборця. Раніше на аналогічні дії невідомої правоохоронцям поскаржився 65-річний пенсіонер.

Загалом з початку виборчої кампанії харківські поліцейські зареєстрували 44 повідомлення про порушення закону України "Про вибори президента України".

За результатами перевірки стосовно двох порушників були складені адміністративні протоколи за ч.1 та ч.2 ст.212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, що не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їхній наклад, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. На одного з порушників судом накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 51 грн.

За шістьма заявами під час проведення перевірки порушень законодавства виявлено не було.

За іншими матеріалами рішення наразі ще не ухвалено, тривають перевірки фактів, викладених у заявах

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ