Вибори

На Чернігівщині СБУ викрила організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів

Співробітники Служби безпеки України викрили жителя Чернігівщини, який здійснював антиукраїнську агітацію в соціальних мережах за завданням спецслужб РФ.

"Оперативники спецслужби з’ясували, що пропагандист за завданням російських кураторів підшукав спільників для поширення матеріалів, у яких, зокрема, дискредитувалися українська держава та Збройні сили України, популяризувалася діяльність терористичних організацій "Л/ДНР" і містилися заклики до порушення територіальної цілісності нашої країни", - повідомляє в четвер прес-центр СБ України.

Співробітники СБУ також задокументували, що від посередників, підконтрольних російським спецслужбам, агітатори отримували завдання поширювати фейкову інформацію для маніпулювання громадською думкою заради впливу на електоральні настрої під час проведення виборів президента України. Антиукраїнські матеріали агітатори систематично розміщували в соціальних мережах і на персональних сторінках у соцмережах.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання організатора правоохоронці вилучили комп'ютерне обладнання, яке використовувалося для поширення антиукраїнських матеріалів.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом прокуратури проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення фігуранту кримінального провадження про підозру у скоєнні злочину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ