Вибори

Лідер Компартії Симоненко подав до суду на ЦВК, яка не зареєструвала його кандидатом у президенти

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко просить суд скасувати постанову Центральної виборчої комісії №198 від 2 лютого 2019 року, якою йому відмовили в реєстрації кандидатом на пост президента, повідомляє "Главком".

Відповідно до ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 4 лютого, П.Симоненко хоче зобов'язати ЦВК повторно розглянути подані ним документи та зареєструвати кандидатом у президенти, як висуванця від Комуністичної партії України.

Розгляд справи запланований на 6 лютого.

Як повідомлялося, 2 лютого ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом на пост президента П.Симоненку. На думку Центрвиборчкому, ключовою невідповідністю було те, що Симоненка висунула партія, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Також анкета кандидата на пост президента П.Симоненка не містила відомостей про його місце проживання на території України протягом десяти останніх років перед днем виборів, як цього вимагає закон про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ