Вибори

Садовий: Україна має посилено готуватися до відкриття ринку землі

Мер Львова, лідер партії "Самопоміч", кандидат в президенти Андрій Садовий вважає, що Україна повинна посилено готуватися до відкриття ринку землі, повідомила прес-служба партії "Самопоміч".

"Сьогодні є вагони готівки, які готові конвертуватися в землю. Тому треба кардинально міняти підхід до аграрної галузі. Зрозуміло, треба підготуватися до відкриття ринку - крім кредитів для фермерів, створити також Земельний банк, який створюватиме конкурсну ситуацію для тих, хто хоче продати землю. Але все це треба робити дуже швидко, тому що ще з кадастрами у нас біда, і ситуація ще більше ускладнюється", - зазначив А.Садовий на зустрічі в Рівному.

Він навів приклад, що в Європейському Союзі аграрій отримує дотацію на 1 гектар землі близько 400 євро, коли в Україні ця дотація становить близько 5 євро, однак і ці кошти на 99% йдуть великим агрохолдингам.

"Я за те, щоб українці були господарями своєї землі. Щоб селянин міг взяти пільговий кредит, купити землю і техніку, щоб її обробляти. Держава, на жаль, за десятки років мораторію нічого не зробила, щоб вибудувати систему і дати можливість людям, які працюють на землі, бути власниками", - сказав А.Садовий.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ