Вибори

Бойко заявив, що в разі його перемоги на виборах зарплата вчителя вищої категорії становитиме 15 тисяч гривень

Замість обіцяної реформи освіти українці отримали обман і лицемірство, вважає кандидат в президенти, засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

"Тільки торік закрили 1400 шкіл, кількість вчителів зменшили на 14 тисяч. Катастрофічно не вистачає педагогів, а тих, хто продовжує працювати, обманюють із зарплатою", - написав політик на своїй сторінці в Facebook в четвер увечері.

Ю.Бойко зазначив, що в минулому році система освіти була недофінансована на 14 мільярдів гривень.

"У 2018 році система освіти була недофінансована на 14 млрд гривень. Зате силовиків профінансували повністю. В школах - постійні проблеми з підручниками та обладнанням, ремонти - взагалі окрема тема. Програма створення опорних шкіл - провалена. Бракує шкільних автобусів, дороги жахливі - хіба це можна назвати доступною для всіх освітою", - підкреслив він.

Кандидат пообіцяв, що в разі його перемоги на виборах школи будуть розвиватися, а зарплата вчителя вищої категорії становитиме 15 тисяч гривень.

"Після зміни влади ми будемо розвивати школи і не допускати їх закриття. Ми збільшимо виплати на зарплати вчителям. Зарплата вчителя вищої категорії становитиме 15 тисяч гривень, а вчителя, який починає роботу - 12 тисяч гривень", - підсумував Ю.Бойко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ