Вибори

Українці відповіли, кого мають намір підтримати у другому турі президентських виборів - опитування

Якби президентські вибори відбувалися найближчим часом, найбільше шансів виграти у другому турі мав би шоумен Володимир Зеленський, свідчать дані соцопитування, проведенного соціологічною групою "Рейтинг" у січні 2019 року, оприлюднені на пресс-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Згідно з результатами опитування, Юлія Тимошенко тримає першість у парах з Петром Порошенком (27% проти 18%) та Юрієм Бойком (28% проти 18%). Водночас, дещо поступається у парі з В.Зеленським (29% проти 24%).

Шоумен також перемагає у парах з П.Порошенком (34% проти 20%) та Ю.Бойком (33% проти 17%). У парі Ю.Бойко - П.Порошенко чинний президент лідирує з невеликою різницею (23% проти 21%).

При цьому зазначається, що у наведених варіантах можливих пар більше третини опитаних заявляють про свою неучасть у виборах, 16-19% – ще не визначилися із симпатіями.

Під час соцопитування з 16 до 24 січня 2019 року методом формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 6000 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,3%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ