Вибори
09:45 31.01.2019

Припинення війни на Донбасі залежить не від особистості, а від готовності тієї чи іншої особистості домовлятися - експерт

2 хв читати
Припинення війни на Донбасі залежить не від особистості, а від готовності тієї чи іншої особистості домовлятися - експерт

У Юрія Бойка найреальніші шанси повернути мир в Україну, на відміну від інших кандидатів в президенти від опозиційного табору, вважає експерт-міжнародник Олег Волошин.

"Домовитися може той, з ким хочуть домовлятися. І тому зовсім смішно очікувати реалістичних планів по досягненню миру від людей, які включені Росією в санкційні списки. Домовлятися з Москвою, а домовлятися, звичайно, потрібно саме з Москвою, від України має людина, яка, по-перше, налаштована на мирне врегулювання і яка готова до компромісів. Це представник південно-східного мирного табору, який протистоїть партії війни... З яким у Москві готові розмовляти. І включення цілого ряду українських політиків до списку санкцій говорить про те, що в Москві з цими людьми розмовляти не готові. Їх навіть не пускатимуть на територію РФ. Відповідно, я не уявляю, як будь-хто інший із претендентів на президентство від цього табору крім Бойко може навіть потенційно вступити в переговори з Москвою", - зазначив О.Волошин в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Експерт підкреслив, що в Ю.Бойко є не просто реалістичний план, а й можливість говорити як з представниками українського політичного істеблішменту, так і з Кремлем.

"У жодного іншого політика, який висунутий від Південного Сходу, такої можливості немає", - сказав він.

На його думку, немає таких особистостей і серед інших політичних сил, та ж Юлія Тимошенко в своїй риториці нічим не відрізняється від чинного президента.

"При всій войовничій, і, як я вважаю, абсолютно нерозумній позиції, яку зайняв в останні роки президент Порошенко, Мінські угоди підписував саме він. У Юлії Тимошенко звучать якісь натяки, що вона від цих угод відмовиться і спробує підписати якісь інші, більш вигідні для України. Не сперечаюся, що Мінські угоди далеко не найкращі. Але я переконаний, що Москва ні на які інші угоди не піде. Тому це чистий популізм. Обіцяти можна все, що завгодно", - сказав О.Волошин .

Експерт вважає, що єдиний спосіб зупинити війну полягає у виконанні трьох умов: гарантії незастосування сили для повернення Криму, а проведенні дипломатичних переговорів, відмови від планів вступу в НАТО, і надання в тій чи іншій формі автономного статусу Донбасу.

"Як це буде врегульовано в українському законодавстві - це друге питання. Але те, що не повернути території в статусі звичайної області, як це було до початку конфлікту, це всім зрозуміло. Серед людей, які там живуть, теж не багато рвуться сьогодні в Україну. Без перехідного періоду і особливого статусу нічого не вийде", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Ми попередили ринок про те, що фондові біржі ПФТС і УБ можуть втратити ліцензії - голова і члени НКЦПФР

Кабміну запропоновано визначити перелік критичних споживачів для невідключення від е/е та умови забезпечення їх ресурсом - радник прем'єра

Дружина нардепа Бойка зберігає рублі та золото в російському банку - декларація

Україна повернула під контроль "Вишки Бойка" біля берегів Криму - ГУР МО

Умань готується до V Cheese&Wine Festival

Голова Держтуризму Олеськів: Туристичний потенціал Донецької та Луганської областей обов'язково відновлюватиметься, але не відразу

У Міжнародному суді ООН розпочалися слухання за позовом України проти РФ щодо Криму та Донбасу - ЗМІ

Колишній нардеп від ОПЗЖ Волошин постане перед судом за держзраду - ДБР

Російський зимовий наступ не зміг досягти цілей Кремля щодо захоплення адмінкордонів Донецької та Луганської областей - ISW

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА