Вибори

Після викриття роботи підпільного штабу партії "Солідарність" на СПУ почала тиснути прокуратура — голова СПУ Полтавської області

Після викриття роботи підпільного штабу партії "Солідарність" проти соціалістів, які повідомили про підкуп виборців представниками правлячої партії, почалися політичні репресії з боку прокуратури, заявив голова Полтавської обласної організації СПУ Сергій Чередниченко.

"Полтавська організація СПУ виявила мережу штабів партії Петра Порошенко, через які реалізується схема підкупу виборців та фальсифікації результатів виборів. Як тільки ми показали, що відбувається в підпільному офісі, на наступний же день нам почали вручати підозри, почалися гоніння", — заявив С. Чередніченко в ефірі телеканалу Еспрессо, повідомляє прес-служба СПУ.

Політик підкреслив, що тиск йде з боку прокурора Полтавської області, додавши, що проти членів СПУ починають відкривати сфабриковані справи.

"Прокурор Полтавської області Дмитро Чібісов оголосив мені війну за мою антикорупційну діяльність, за мою партійну позицію. Мені вручають підозри, оголошують в розшук, тиснуть на мене. Прокуратура повинна бути органом забезпечення дотримання закону, але у нас навпаки — вона є продовженням схем і покриває корупцію", — підкреслив С.Чередніченко.

При цьому він додав, що відповідальність за дії прокурора Полтавської області лежить перш за все на генпрокурора Ю.Луценко.

"Юрій Віталійович Луценко свого часу декларував, що коли він прийде на пост генпрокурора, почнеться боротьба з корупцією і саме він буде стояти на захисті громадських діячів і політиків. Але вийшло навпаки — Луценко призначив людину, яка абсолютно не розуміє, навіщо він прийшов в прокуратуру", — підкреслив голова Полтавської організації СПУ.

Як повідомлялося раніше, в середу, 30 січня під стінами прокуратури Полтавської області пройшов мирний мітинг, учасники якого вимагали припинити політичні переслідування членів СПУ, що стало причиною відкриття проти мітингувальників кримінального провадження за перешкоджання роботи органів прокурату.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ