Вибори

Вілкул пропонує, щоб поліграф проходили не жителі Донбасу, а військові прокурори

Замість перевірки на поліграфі жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей на предмет співпраці з владою самопроголошених республік, нехай "детектор брехні" пройдуть військові прокурори, пропонує заступник голови "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"Військова прокуратура хоче через "детектор брехні" пропустити мільйони українців на Донбасі. Спочатку нехай пройдуть прокурори - дізнаємося, хто і за що брав хабарі. Треба припинити знущання над людьми, багато з яких через війну втратили все. Треба відновлювати мир, об'єднувати країну і людей. А влада займається провокаціями і популізмом", - написав політик у Фейсбук в середу.

Як повідомлялося, раніше в ефірі "112 Україна" головний військовий прокурор України Анатолій Матіос сказав, що допускає перевірку жителів ОРДЛО на предмет співпраці з владою самопроголошених республік. За його словами, Петро Порошенко дав доручення продумати механізм, як дізнатися і розділити "людей простих, які вимушено живуть в режимі окупації і працюють там учителями ... і тих, хто свідомо організовує фейкові вибори і незаконно збирає податки".

Військовий прокурор зазначив, що такого механізму немає, і єдиним ноу-хау може бути перевірка на поліграфі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ