Вибори

Парубій: Ми засвоїли уроки історії, єдність - наша задача і пряма відповідальність

Нинішнє керівництво України має зберегти єдність і завершити те, чому покладено початок за останні 5 років, заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Почуття спільної відповідальності дозволило нам пройти цей шлях. І ми зобов'язані завершити все розпочате", - сказав він на форумі ""Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" у вівторок у Києві, після заяви президента України Петра Порошенка про намір балотуватися на посаду глави держави вдруге.

"Сьогодні йдеться не лише про висунення гідного кандидата в президенти. Сьогодні йдеться про незворотність нашого шляху в розбудові сучасної, вільної, європейської України", - заявив спікер парламенту.

А.Парубій зазначив, що 5 років, що минули з часу Революції Гідності, стали роками боротьби на фронті, дипломатичному полі, в економіці, управлінні, освіті та медицині.

Водночас він визнав, що влада також припускалася помилок.

Спікер парламенту перерахував досягнення в Україні за останні 5 років, серед яких відзначив підписання Угоди про асоціацію з ЄС, введення безвізового режиму з ЄС, надання томосу про автокефалію Української церкви.

"Президент України Петро Олексійович Порошенко, уряд України, Верховна Рада України і наша коаліція -" Блоку Петра Порошенка" і команда "Народного фронту"- ми були і є однодумцями на українському шляху", - заявив А.Парубій.

"Ми добре засвоїли уроки нашої столітньої історії і зробили висновки. Ми більше не повторимо помилок... Для того, щоб перемогти, прогнати ворога з усією нашою землі України потрібна єдність. І досягти її - наше завдання, наша пряма відповідальність", - сказав голова Верховної Ради.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ