Вибори

КВУ вважає, що ЦВК не повинна реєструвати спостерігачами російських громадян

Громадська організація "Комітет виборців України" закликає Центральну виборчу комісію України не реєструвати спостерігачами на виборах громадян із російськими паспортами.

"Існує реальна загроза, що у складі міжнародних місій спостереження можуть брати участь особи, які можуть своїми діями та заявами спробувати дискредитувати виборчий процес в Україні. Така практика неодноразово застосовувалася під час попередніх кампаній спостереження, зокрема з боку так званої місії спостереження СНД", - повідомляється на сторінці КВУ в соцмережі Facebook із посиланням на виступ її голови Олексія Кошеля під час шотландсько-українського круглого столу з питань виборів і протидії російській дезінформації.

У КВУ вважають, що такі спостерігачі переважно зосереджені не на моніторингу виборчого процесу, а на поширенні неправдивої інформації.

Крім того, в Комітеті виборців України зазначають, що не варто видавати посвідчення міжнародних спостерігачів особам, які раніше були помічені у спробах дискредитації виборів та спробах поширення неправдивої інформації під час виборів в інших країнах світу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ