Вибори

Аваков вимагає від правоохоронців не допустити політичної корупції кандидатами в президенти під час фінансування виборчих кампаній

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про недопустимість політичної корупції у вигляді фінансування виборчої кампанії не з виборчих фондів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на підсумковій річній колегії МВС України в понеділок у Києві міністр зазначив, що до Центрвиборчкому надійшло 38 заяв від кандидатів у президенти України на чергових виборах глави держави 31 березня 2019 року, а наразі відкрито лише декілька рахунків виборчих фондів.

"Лише із коштів виборчих фондів має фінансуватися виборча кампанія... ми не повинні допустити політичної корупції", - наголосив А.Аваков.

"Лише з цих коштів білих, зрозумілих, може фінансуватися виборча кампанія. Не за рахунок корупційних коштів, не за рахунок незрозумілих подарунків або пожертвувань, а лише за рахунок тих коштів, які йдуть виключно з виборчих фондів кандидатів. Це принципово", - сказав міністр.

Він додав, що на минулих виборах правоохоронці не так детально звертали на це увагу, але нині "мають піднятися на інший рівень".

"Ми не повинні допускати політичну корупцію, яка виходить у світ за допомогою фінансування виборчого процесу з незрозумілих фондів", - підсумував А.Аваков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ