Вибори

ЦВК України і омбудсмен Людмила Денісова домовилися про співпрацю для захисту прав виборців

Центральна виборча комісія і уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у четвер підписали Меморандум про співпрацю.

Як повідомляється на сторінці ЦВК в Фейсбуці, документ підписали глава Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук і омбудсмен Л.Денісова.

"Сьогодні ми підписуємо багато в чому один з найсерйозніших меморандумів, так як питання консолідації зусиль уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Центральної виборчої комісії, спрямованих на захист виборчих прав і свобод, є ключовим напередодні виборів президента України", - прокоментувала Т.Сліпачук .

Водночас Л.Денісова зазначила, що проведення спільних заходів, нарад, семінарів, конференцій, передбачених меморандумом, сприятиме обізнаності громадян України про виборчі права і правові наслідки порушення виборчого законодавства.

"Сподіваюся, що ми зможемо спільно проводити тренінги для наших регіональних представництв на тему дотримання прав і свобод виборців. Крім того, незабаром планується, що в кожній області з'являться 25 виборчих омбудсменів, які теж потім зможуть проводити подібні тренінги для інших", - підкреслила Л.Денісова.

На своїй сторінці в Фейсбуці омбудсмен пообіцяла активну взаємодію, що особливо важливо в поточному році, з урахуванням майбутніх президентських і парламентських виборів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ