Вибори

І.Кива: Система прогресивного оподаткування дозволить вирішити проблему тіньового ринку праці

В Україні необхідно запровадити систему прогресивного оподаткування, при якій податкове навантаження збільшиться для олігархів і знизиться для представників МСБ, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"Я хочу, щоб багаті платили більше, якщо існує надприбуток, то і податок повинен бути вищим. Якщо людина отримала в особисте користування газову свердловину, яка йому приносить близько 50-100 тисяч доларів на день, то близько 50% необхідно віддавати в бюджет держави", - пояснив І.Кива в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє прес-служба СПУ.

Водночас він підкреслив, що такі заходи стануть стимулом для розвитку малого і середнього бізнесу, а також допоможуть скоротити розмір тіньового ринку праці.

"Співробітників офіційно оформлюють на мінімальну зарплату, а решту платять у конвертах. Держава сама штовхає людей перетинати закон і шукати лазівки, щоб зберегти бізнес. Податкове навантаження на малий і середній бізнес потрібно зменшити, посиливши його для олігархів. А то виходить, що олігархи платять такі ж податки, як "середній" підприємець, у якого працює 10 осіб", - підкреслив політик.

При цьому І.Кива заявив, що реформа системи оподаткування, зокрема - запровадження прогресивного податку, є частиною програми Соцпартії, для складання якої СПУ заручилася підтримкою представників лівого крила Європарламенту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ