Вибори

Порошенко заявить про висунення в президенти 2 лютого - ЗМІ

Чинний Президент Петро Порошенко заявить про висунення на другий термін 2 лютого, повідомило LB.ua джерело в керівництві фракції БПП.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум з висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", - сказав співрозмовник видання в парламенті.

Також, з його слів, "фішкою" П.Порошенка на виборах, крім Томосу і монетизації субсидій, стане "підвищення пенсій на 17-20% з березня поточного року".

"Правда, грошей на це в скарбниці немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення євроблях. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менше, ніж ми прогнозували, приймаючи бюджет-2019. Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо: де їх узяти, щоб пенсії були підвищені ", - відзначило джерело.

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством, кандидати в президенти можуть подавати документи для реєстрації в ЦВК до 3 лютого включно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ