Вибори

Луценко: Співпраця України з НАТО в галузі кібербезпеки важлива, щоб унеможливити втручання РФ в українські вибори

У рік виборів співпраця з НАТО в галузі кібербезпеки важлива, щоб унеможливити втручання країни-агресора в українські вибори, заявила нардеп від "БПП", представник Президента у парламенті Ірина Луценко за підсумками поїздки до Брюсселя, де взяла участь в роботі Міжпарламентської ради Україна-НАТО.

"Від представників Альянсу ми почули слова підтримки. За просуванням реформ в Україні тут уважно слідкують і вітають наші здобутки на цьому шляху. Практичні програми по захисту нашого суверенітету і обороноздатності успішно реалізуються через трастові фонди. Разом з питаннями співпраці України і НАТО говорили про виклики, що стоять перед світом, Альянсом і нашою державою", – написала І.Луценко на своїй сторінці в Facebook, повідомляють на сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у понеділок.

Депутат закликала парламентарів через уряди своїх країн тиснути на Росію щодо звільнення українських моряків – військовополонених і захоплених кораблів.

"Згідно норм міжнародного права, військовополонені не можуть бути кримінально переслідувані, їх не можна ізолювати один від одного, знімати форму тощо. Сам акт агресії у Керченській протоці свідчить, що Росія і надалі порушуватиме норми міжнародного законодавства. Тому ми закликаємо наших партнерів запровадити національні санкції, як це зробила Литва", - наголосила політик.

Вона також зауважила, що захоплені росіянами платформи "Чорноморнафтогазу" використовуються для розміщення спецобладнання і ведення розвідки у водах Чорного моря.

"Є всі підстави вважати, що "Північний потік-2" і "Турецький потік" будуть використовуватись для розвідки в Балтиці та Чорномор’ї, а також можуть служити для розміщення засобів ураження. Країнам НАТО треба серйозно замислитись над ризиками, які несе будівництво "Північного потоку-2", - додала І.Луценко.

Нардеп констатувала, що "з урахуванням всіх цих викликів" Україна та інші західні держави мають співпрацювати ще тісніше заради євроатлантичної безпеки.

"Ми високо цінуємо підтримку з боку Альянсу і країн-членів. Зокрема, у рік виборів для нас дуже важлива співпраця в галузі кібербезпеки, аби унеможливити втручання країни-агресора в українські вибори", – підкреслила політик.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ