Вибори

Вілкул: Чиновникам ЦВК загрожує 5 років в'язниці за перешкоджання українцям голосувати за кордоном

Позбавлення українців можливості голосувати в Російській Федерації - це пряме порушення Конституції, за що чиновникам Центральної виборчої комісії загрожує по 5 років в'язниці, заявив нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"31 грудня ЦВК прийняла рішення, яким позбавила можливості голосувати 31 березня близько 3 мільйона українців, змушених виїхати в РФ. Це пряме порушення: Конституції (ст. 24) та Закону "Про вибори Президента України" (ст. 2) - заборона будь-яких обмежень прав громадян за ознакою місця проживання, а також Кримінального кодексу (ч. 3, ст. 157) - перешкоджання здійсненню виборчого права", - написав політик на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.

За словами О.Вілкула, наступним кроком влади стане аналогічне позбавлення права голосувати жителів підконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

"Наша юридична команда подала в суд і буде захищати право людей проголосувати за можливість жити в нормальній країні і за зміну Президента", - повідомив нардеп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ