Вибори

Українці назвали ефективними борцями з підвищенням тарифів на комунальні послуги Ляшка і Тимошенко - опитування

Українці вважають, що найефективніше борються з підвищенням тарифів на комунальні послуги лідер Радикальної партії Олег Ляшко (15%), а також лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (14,2%), про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з даними опитування, оприлюдненими в середу на сайті КМІС, 92,2% респондентів вважають, що з підвищенням тарифів на комунальні послуги потрібно боротися, протилежної думки дотримуються лише 2%. Ще 5,8% респондентів не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Водночас серед 92,2% респондентів, які вважають, що потрібно боротися, 15% дотримуються думки, що найбільш ефективний у цьому лідер Радикальної партії О.Ляшко, 14,2% - лідер партії ВО "Батьківщина" Ю.Тимошенко.

Далі йдуть лідер "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко (5,7%), шоумен Володимир Зеленський (2,9%), лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (2,4%), чинний президент Петро Порошенко (1,7%), народний депутат, лідер партії "Наші" Євген Мураєв (1,5%).

Також 1% респондентів вважають, що ефективно бореться з підвищенням тарифів на комунальні послуги музикант Святослав Вакарчук.

Ще 31,8% респондентів вважають, що жоден з політиків не бореться з підвищенням тарифів, а 12,8% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Всеукраїнське опитування громадської думки було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 30 листопада до 14 грудня 2018 року. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2034 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (окрім АР Крим, у Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою). Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, наближених до 50%, 2,8% - для показників, наближених до 25%, 2,0% - для показників, наближених до 10%, 1,4% - для показників, наближених до 5%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ