Вибори

Половина українців не бачить політичних лідерів, які могли б ефективно керувати країною - опитування

Майже половина опитаних українців вважає, що на сьогодні в Україні немає політичних лідерів, які могли б ефективно керувати країною, і 60% хотіли б бачити "сильну руку", свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України за підтримки Фонду "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими на прес-конференції в п'ятницю в Києві, 49,3% опитаних українців вважають, що на сьогодні в Україні немає політичних лідерів, які могли б ефективно керувати країною, 20,1% - вважають, що такі лідери є, 30,6% - було важко визначитися з відповіддю на запитання.

Також 48,8% респондентів вважають, що серед партій і рухів, що діють на сьогодні, немає таких, яким можна довіряти, 20,1% вважають, що є, а 31,1% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

Крім того, 32,6% швидше згодні, що для нормального розвитку країни потрібна "сильна рука", а не розмови про демократію, 27,9% - повністю з цим згодні, 6,9% - повністю не згодні, 12,1% - швидше не згодні, а 20,5% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

Опитування проводилося з 13 по 29 вересня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донбасу, опитано 1800 респондентів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ