Вибори

"Опозиційна платформа - За життя" заявляє, що боротиметься проти перейменування УПЦ (МП) і у ВР, і в судах

В об'єднанні "Опозиційна платформа - За життя" заявляють, що мають намір боротися в сесійній залі парламенту і в судах проти рішення про перейменування Української православної церкви (Московського патріархату).

"Сьогодні Верховна Рада проголосувала за законопроект №5309, згідно з яким Українська православна церква має змінити назву та зазначити свою приналежність до Росії. Проголосувала з порушенням регламенту, всупереч здоровому глузду, без урахування думки прихожан УПЦ, продовжуючи антиконституційне втручання до питання релігії", - йдеться в заяві політсили, поширеній прес-службою у четвер.

В "Опозиційною платформі - За життя" наголошують, що це рішення є узурпацією повноважень і прямим порушенням Конституції.

"Ми боремося і боротимемося проти цього правового свавілля і в сесійній залі, і в судах. Після перемоги всі незаконні рішення буде скасовано. Середньовічні практики - не для демократичної країни", - йдеться в заяві.

Раніше цього дня Верховна Рада України ухвалила в цілому закон (№5309), який зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) в своїй назві зазначити приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ