Вибори

Нардеп від "Народного фронту": Парламент повинен протистояти кремлівському реваншу в органах влади

Народні депутати повинні протистояти кремлівському реваншу в органах влади - у центрі та на місцях, заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Ми, як народні депутати, маємо не допустити реваншу в Україні. Якщо хтось думає, що кремлівський реванш – це просто штамп, яким просто лякають і це не стосується його особисто чи України загалом, то можу розчарувати. В органах місцевого самоврядування реванш йде повним ходом", - сказав Бурбак з трибуни парламенту в середу, повідомляють у прес-службі партії.

За його словами, захоплення влади прокремлівськими силами вже відбулося в Чернівцях.

"Це в центрі Медведчук і частина "Опоблоку" нещодавно об’єднались, а на місцях цей тандем давно "дружить" проти українського народу", - наголосив керівник фракції.

Він розповів, що в Чернівецькій міській раді в липні представники такого політичного тандему змістили з посади законно обраного міського голову Олексія Каспрука.

"І одразу показали, як вони вміють господарювати: на всі посади поставили своїх керуючих, і не важливо, що немає ні досвіду, ні спеціальної освіти – головне, щоб добре вмів красти", - сказав М.Бурбак.

Політик зазначив, що серед афер "нової міської влади" - нашвидкоруч створені фірми для обслуговування багатоквартирних будинків, де на момент проведення конкурсу була зареєстрована одна людина в штаті. Окрім того, Державна фіскальна служба оприлюднила дані про несплату податків цими фірмами.

"За 5 місяців  такого господарювання місто має вигляд, як після бомбардування – дороги перекопані. Бо на початку зими вони взялися класти асфальт", - додав керівник фракції.

Якщо парламент не зупинить "це повзуче кремлівське болото", воно може поширитись і на інші міські чи селищні ради. "У нас попереду президентські і парламентські вибори", - наголосив М.Бурбак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ