Вибори

Вілкул не може бути кандидатом в президенти від "Опоблоку" - нардеп Ларін

Співголова політвиконкому партії "Опозиційний блок" Сергій Ларін заявив, що заступник голови фракції Олександр Вілкул не може бути єдиним кандидатом в президенти від політсили.

"У зв'язку зі сформованим конфліктом навколо так званого з'їзду політичної партії "Опозиційний блок" однією з частин партійців і висунення кандидатом в президенти Олександра Вілкула хочу заявити наступне: оскільки так званий з'їзд було проведено в порушення статуту, то рішення, які були прийняті на ньому, є нелегітимними", - сказав С.Ларін, повідомляє прес-служба "Опозиційного блоку" в понеділок.

Народний депутат нагадав, що будь-які розбіжності, що виникають в партії, можуть вирішуватися або шляхом проведення переговорів, або в судовому порядку. С.Ларін уточнив, що незважаючи на всі зусилля, зроблені для досягнення компромісного рішення, успіху досягти не вдалося.

Політик також зазначив, що змушений був звернутися з адміністративним позовом до суду. А за результатами розгляду клопотання про забезпечення позову суддя Н.Г. Векуа своїм рішенням заборонила суб'єктам державної реєстрації проводити будь-які реєстраційні дії стосовно політичної партії, зокрема реєструвати зміни до статуту, зміни складу керівних органів.

"Однак ми живемо в реальному світі і чудово розуміємо, що діюча система реєстрації та виконання судових рішень давно дала тріщину, і я не виключаю, що може з'явитися будь-який реєстратор, який з легкістю проігнорує судову заборону і зареєструє зміни, що стосуються партії. Я також не здивуюся, якщо якимось "дивним" чином хтось із Міністерства юстиції відкриє доступ такого реєстратора для проведення разової замовної дії", - підкреслив С.Ларін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ