Вибори

Тарута готує законопроект про деофшоризацію економіки України

У політичній партії "Основа" підготували проект закону щодо старту процесу деофшоризації економіки України, пише "Обозреватель".

"Ми підготували проект закону, який передбачає деофшоризацію, шляхи запобігання виведенню бізнесом капіталів в офшорні компанії. А сьогодні це відбувається масово, гроші виводить в офшори навіть наш президент - ми бачили повідомлення про Панамське досьє. І, мабуть, він продовжує це робити, оскільки чіткої відповіді по цій темі від нього ми не почули", - сказав лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі ObozTV.

Політик також розповів про шляхи досягнення деофшоризації і детінізації економіки та бізнесу в Україні.

"Для того, щоб запобігти відтоку капіталу в офшорні зони, потрібно зменшити податковий тягар бізнесу. Потрібно створити умови, при яких виводити гроші буде просто невигідно. Крім того, ми в партії "Основа" пропонуємо зменшити податок на працю із нинішніх 41,5% до 25%. Більш того, пропонуємо лібералізувати процес повернення виведених з України грошей, як це було в Італії, Ізраїлі. Потрібно зробити так, щоб капітали, виведені з України, повернулися в країну. Але звичайно, це не стосується виведених кримінальних і корупційних коштів, це окрема історія", - пояснив лідер "Основи".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ