Вибори

Тимошенко: Кожен посадовець, який сьогодні грабує народ, понесе відповідальність

Бездарні керівники держави, які грабують державу, що веде війну, після зміни влади в Україні понесуть за це відповідальність, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. 

"У середині країни війну проти нас ведуть бездарні, корумповані, абсолютно аморальні і безпринципні керівники держави, які не рахуються ні з війною, ні з тим жахливим станом, в якому живуть люди. Вони просто збагачуються. І вони за це будуть відповідати – буквально після того, як зміниться влада", - сказала вона під час програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер ввечері, повідомляють у прес-службі партії.

Ю.Тимошенко підкреслила, що країні не доведеться чекати, коли "черговий президент посадить, або не посадить трьох-чотирьох своїх друзів". Відновлення справедливості та покарання найбільших корупціонерів забезпечить нова Конституція, яка демонтує кланово-олігархічну систему і побудує дійсно демократичну країну, гарантує вона.

"Нам потрібно покладатися на систему, де генеральний прокурор більше не буде кумом, сватом, братом черговому президенту, і він же відповідатиме за посадку високопосадовців. Як таке можливо? Нам потрібно, щоб у новій Конституції і генеральний прокурор, і загалом прокуратура формувалися незалежно від політичного класу, від президента, від Верховної Ради та урядів", – пояснила голова партії "Батьківщина".

За її словами, необхідно встановити повний контроль і відповідальність над кожним посадовцем та чиновником, яких "можна буде зняти з посад, якщо вони не належним чином виконують покладені на них завдання".

"Нова Конституція передбачає повну ліквідацію кланово-олігархічної моделі управління країною і перехід на реальну демократію, де всі гілки влади збалансовані та підконтрольні", – підсумувала Ю.Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ