Вибори

Тимошенко лідирує в президентському рейтингу в Полтавській області - соцопитування

Голова Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко є лідером президентського рейтингу в Полтавській області - її готові підтримати 25,3% тих, хто визначився і братиме участь у виборах, свідчать результати опитування, проведеного в регіоні соціологічною групою "Рейтинг" у рамках проекту "Портрети регіонів" із 16 листопада по 9 грудня 2018 року.

Загалом у дослідженні, проведеному методом особистого інтерв'ю, взяли участь 1600 жителів Полтавської області. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури області та за типом поселення. Похибка становить не більше ніж 2,4%.

За шоумена, лідера партії "Слуга народу" Володимира Зеленського готові проголосувати 18,0% респондентів, за нинішнього президента України Петра Порошенка - 10,6%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 8,5%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 7,9%, за лідера "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 6,7%. Рейтинг інших кандидатів - менше ніж 5%. Водночас кожен п'ятий житель області не визначився з вибором кандидата, стільки ж - не мають наміру голосувати.

При цьому, згідно з результатами дослідження, Ю.Тимошенко є кандидатом, у перемогу якого на виборах опитані вірять найбільше. За останній рік кількість тих, хто переконаний в її перемозі, зросла з 18% до 29%. У перемозі П.Порошенка впевнені 15% (у 2017 р. - 23%). Перемогу В.Зеленського бачать близько 5%. У позитивний результат інших кандидатів вірять не більше ніж 3% опитаних. У своїх фаворитах упевнені переважно прибічники Ю.Тимошенко та П.Порошенка.

Антирейтинг кандидатів у президенти очолює П.Порошенко. За нього не проголосували б у жодному разі 52% опитаних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ