Вибори

Тимошенко заявила про намір провести судову реформу

В Україні необхідно змінити всю систему правосуддя, і зробити це треба новою Конституцією, заявила лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з нагоди Міжнародного дня прав людини.

"В Україні вивчилися говорити про права людини, але не навчилися їх дотримуватися. Бо права людини непорушні лише у розвинутих демократичних суспільствах. І їх основа – це справедливий, незалежний, неупереджений суд. У нас суди мають зовсім протилежну природу й призначення - це напівприватні компанії, що обслуговують заможних та можновладних людей", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок.

Тому, за словами Ю.Тимошенко, одне з голових завдань, які вона ставить собі за мету, якщо виграє на президентських виборах – судова реформа.

"Нам треба зробити так, щоб люди на місцях обирали суддів, мирових суддів і суддів першої інстанції. І нова Конституція дасть таке право людям: обирати суддів, які будуть їх судити", - розповіла лідерка "Батьківщини".

Окрім того, політик пропонує започаткувати "Палату честі", представники якої судитимуть корумпованих суддів.

"Це - як суд над суддями. Тільки суддя вчинив якусь несправедливість по відношенню до людини – він одразу буде звільнений незалежною "Палатою честі", яка формується, як суд присяжних, з людей, які мають в Україні правову освіту і які на декілька місяців будуть приходити на це робоче місце жеребкуванням і слідкувати, як судді виконують закони. Це сильна процедура, сильний інструмент в руках суспільства і це абсолютно «Дамоклів меч» над корумпованими суддями", - пояснила Ю.Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ