Вибори

Нардепи від БПП і РПЛ вимагають від Тимошенко публічних пояснень щодо її зловживань за роки перебування в політиці

Народні депутати від "Блоку Петра Порошенка", "Радикальної партії" та "Народного фронту" закликають лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко публічно дати відповіді щодо "звинувачень на свою адресу у корупції та зловживанні владою за десятки років перебування в політиці", заявив на брифінгу в парламенті очільник фракції партії "БПП" Артур Герасимов.

А.Герасимов оголосив звернення групи народних депутатів різних фракцій парламенту. Документ підписали 46 народних обранців від фракції "БПП", фракції "Радикальної партії", а також представник "Народного Фронту", повідомляють на сайті "Блоку Петра Порошенка" у п’ятницю.

Зокрема, парламентарі вимагають відповідей Ю.Тимошенко на питання: чому вона не задекларувала кошти, які заробила на продажах газу за завищеними цінами; чому не зробила жодної заяви на захист Грузії проти РФ у 2008 році; чому відмовилася, як прем’єр-міністр, взяти участь у засіданні комісії Україна-НАТО і зустрічатися із Генсеком Асамблеї.

У цілому, на адресу Ю.Тимошенко висунули цілий список звинувачень щодо її дій на політичних та урядових посадах та під час ведення бізнесу.

"Це і виведення коштів на рахунки Павла Лазаренка та на власні офшорні рахунки, рекордне падіння економіки та збільшення державного боргу в часи прем’єрства, намагання узурпувати владу разом з Януковичем шляхом утворення широкої коаліції, отримання "відкатів" з кабального газового контракту 2009 року, отримання 4 млн. доларів від лівійського диктатора Каддафі на виборчу кампанію тощо", - йдеться у повідомленні.

До того ж,  їй закидають скорочення витрат на армію, заклики не чинити опір Росії у 2014 році, а також те, що вона "привела у політику" екс-міністра оборони Лєбєдєва, який послабив Збройні сили України. Згадують підписанти і Надію Савченко.

Також нардепи вимагають пояснити, чи отримувала Ю.Тимошенко гроші від бізнесмена Ігоря Коломойського і нардепа-втікача Олександра Онищенка.

"Уникнення відповіді означатиме, що Тимошенко нехтує демократичними практиками та не поважає право громадян на достовірну інформацію", - наголосив А.Герасимов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ