Вибори

"Батьківщина" підтримала припинення дії договору про дружбу з РФ

"Батьківщина" одностайно проголосувала за законопроект "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" (№ 0206), повідомляють у прес-службі партії.

Як наголосив під час розгляду відповідного документу нардеп від "Батьківщини" Борис Тарасюк, це питання стратегічної ваги для України.

Окрім того, він продемонстрував заяви Юлії Тимошенко, Григорія Немирі та Сергія Власенка, які наразі перебувають у відрядженні у Вашингтоні,  з офіційним проханням до голови ВРУ Андрія Парубія зарахувати їх голоси "За" денонсацію дружби з РФ.

Свою заяву Ю.Тимошенко заздалегідь оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук, додавши також відповідні звернення депутатів з її фракції, які також перебувають сьогодні в Америці.

"На жаль, я сьогодні фізично не можу бути присутня на засіданні парламенту, позаяк перебуваю в США з візитом. Це дуже важлива поїздка для формування нових систем безпеки та гарантій Україні з боку Сполучених Штатів Америки. Вона заздалегідь погоджена і не могла бути скасована чи перенесена на інший тиждень", – написала вона у четвер.

Лідерка "Батьківщини" наголосила, що це офіційна і послідовна позиція її особиста та її політичної сили.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ