Вибори

"Опозиційна платформа — За життя" засудила обшуки в угіддях лаври

Міжфракційне депутатське об'єднання "Опозиційна платформа — За життя" категорично засуджує обшуки в угіддях лаври, заявив співголова опозиційної платформи Юрій Бойко.

"Нам абсолютно зрозуміло, що це пов’язано з тим, що сьогоднішній режим культивує в країні атмосферу страху, ненависті, війни. І переслідування діячів церкви – це одна зі складових злочинів сьогоднішнього режиму. Я вважаю, що це абсолютно незаконна акція. І те, що сьогодні намагаються залякати представника Української канонічної церкви – це цинічний хід сьогоднішнього режиму, намагання створити атмосферу страху й ненависті в країні. Ми категорично засуджуємо подібні дії", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" в п'ятницю.

Як повідомлялося, Служба безпеки України прийшла з обшуком до предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла. Слідчі дії проводились за місцем проживання Павла, а також у приміщеннях самої Лаври в рамках розслідування справи за фактом розпалювання міжрелігійної ворожнечі за статтею 161 Кримінального кодексу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ