Вибори

Безсмертний: Зміна представника України на переговорах у Мінську нічого не дасть, оскільки з іншого боку гравець не змінився

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залежить від Кремля, а не від учасників Тристоронньої контактної групи в Мінську, заявив екс-представник України в ТКГ Роман Безсмертний. 

"Марчук у деталях знає перебіг подій. Він представляє ту частину, яка в межах мінських домовленостей юридично сильна. За весь час було підписано три протоколи про відведення середнього і важкого озброєння, а також два протоколи з розмінування. Це юридично сильні документи, вони діють, тому в цьому напрямку потрібно продовжувати працювати. Головною проблемою залишається блок безпеки. Євген Кирилович ідеально розбирається у цьому питанні. Проте не варто розраховувати, що призначення Марчука представником України на переговорах щось кардинально змінить", - заявив Р.Безсмертний в коментарі виданню "ГОРДОН" у четвер, 22 листопада.

Політик заявив, що бажає Євгену Марчуку успіху, однак впевнений, що з його приходом не зміняться ні формат, ні повноваження учасників переговорів.

"Тому вважаю, що зміна представника України на переговорах у Мінську нічого не дасть. Адже з іншого боку гравець не змінився. Він сидить у Кремлі і йому абсолютно все одно, що там відбувається на переговорах у Мінську. Рішення ухвалює лише одна людина, а не представники делегацій на переговорах", - підсумував екс-представник України в ТКГ.

Як повідомлялося, розпорядження Президента України Петра Порошенка №210/2018-рп про призначення Є.Марчука представником України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі оприлюднили на сайті глави Української держави 22 листопада.

Є.Марчук - колишній глава СБУ, екс-міністр оборони, екс-секретар РНБО, екс-прем'єр-міністр України, генерал армії. Про те, що Л.Кучма припинив роботу в ТКГ, в якій представляв Україну, 2 жовтня повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ