Вибори

П'ять обласних організації "Опоблоку" перейшли до "Опозиційної платформи - За життя"

Київська, Кіровоградська, Сумська, Чернівецька і Житомирська обласні (регіональні) організації політпартії "Опозиційний блок" заявили про перехід до складу об'єднання "Опозиційна платформа - За життя".

Так, 20 листопада у Кіровограді відбулося екстрене засідання політради регіональної організації "Опоблоку". Була прийнята резолюція на підтримку об'єднання опозиційних сил в єдину платформу і висунення Юрія Бойка кандидатом в президенти України.

"Від імені Регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок", представляючи інтереси виборців Кіровоградської області, ми висловлюємо свою підтримку створенню "Опозиційної платформи – За життя". На сьогоднішній день Юрій Бойко і Вадим Рабінович є найбільш рейтинговими опозиційними політиками, а тому їх заклик до об'єднання дає шанс нам і всій Україні перемогти на президентських виборах", – йдеться у заяві.

Відповідне рішення було прийнято й політичною радою "Опоблоку" в Житомирській області.

Голова Сумської обласної організації Олександр Стрельченко заявив, що організація підтримує рішення Бойка про створення депутатської групи "Опозиційна платформа - За життя".

"Я впевнений, що це правильний крок, тому що опозиція має об'єднуватися, мати свої принципи і протистояти антинародним діям влади. Крім того, на моє переконання, колеги-депутати у Верховній Раді вчинили не зовсім порядно по відношенню до Юрія Бойка, виключивши його з фракції "Опозиційного блоку". Коли в свій час була створена "Партія миру" Новинського, ніхто не висував жодних вимог і тим більше не виключав депутатів з фракції. Я сподіваюся, що здоровий глузд переможе, колеги з розумінням поставляться до створення "Опозиційної платформи - За життя", яка об'єднає навколо себе всіх тих, хто хоче Україні миру, кращого життя і стабільності", - сказав Стрельченко.

Регіональна організація в Чернівецькій області виступила із заявою про підтримку рішень і дій Ю.Бойка, спрямованих на об'єднання всіх опозиційних сил у межах "Опозиційної платформи – За життя".

"Вважаємо, що сьогоднішнє виключення з парламентської фракції Ю.Бойка є неправильним і недалекоглядним рішенням. Наші колеги вчинили непорядно. Ми зобов'язані йти вперед і проявляти себе як реальна опозиція на противагу діючій корумпованій владі. Попереду величезна робота на виборах. Ми повинні прийти до них єдиною силою. І тоді ми зможемо перемогти і почати відновлювати зруйновану країну. Тільки консолідація всіх опозиційних сил стане реальним кроком для миру в Україні та розвитку країни. Адже об'єднання і консолідація не залишає цьому режиму жодних шансів", – йдеться у заяві.

Голова Київської обласної організації "Опоблоку" Олександр Качний також підтримав рішення та дії Ю.Бойка, спрямовані на об’єднання усіх опозиційних сил у межах "Опозиційної платформи – За життя".

"Наші виборці чекають від нас об’єднавчих процесів для того, аби дати бій існуючому режиму. Саме тому потрібен єдиний сильний кандидат від всіх сил, які хочуть змін та розвитку країни", - зазначив О.Качний.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ