Вибори

Ляшко закликає владу повернути киянам кінотеатр імені Олександра Довженка

Київський кінотеатр "Оскар", що на проспекті Перемоги, необхідно перейменувати на кінотеатр імені Олександра Довженка, заявляє лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. 

"25 листопада виповнюється 65 років з дня смерті Олександра Довженка. На жаль, він похований на Новодівочому кладовищі у Москві. Але в своєму заповіті він просив поховати його в Україні, бо Сталін фактично заточив його у неволі в Москві. Москалі його не відпускали до самої смерті і сьогодні не віддають його прах. Водночас й українська влада робить все для того, щоб знецінити пам’ять великого митця. Я не маю нічого проти кінотеатру "Оскар", але українська нація дала кінематографу унікального митця і треба бути надзвичайно аморальними або дурнями, щоб відмовлятися від увічнення його пам’яті", - сказав О.Ляшко у понеділок, повідомляють на сайті партії.

Лідер "радикалів" звернувся до очільника столиці Володимира Кличка і міністра культури Євгена Ніщука з вимогою повернути українцям кінотеатр імені Олександра Довженка.

"Не відмовляйтеся і не принижуйте пам’ять цього світового генія кінематографу. В десятку кращих робіт за весь час існування кінематографу увійшли 2 українські фільми. І це фільми Олександра Довженка "Земля" і "Битва за нашу Радянську Україну". І закривати кінотеатр Довженка – це нечесно перед пам’яттю цього митця, перед українською кіноспільнотою, перед українцями", - підсумував політик.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ