Вибори

Геращенко: Путін може використати заручників і політв'язнів як козир напередодні українських виборів

Росія може заблокувати процес обміну утримуваними особами до президентських виборів в Україні або видати деяких в'язнів Кремля лояльним Москві українським політикам.

"Ми не бачимо жодного позитивного сигналу від Росії про готовність зрушити з місця питання звільнення заручників і політв'язнів. Я не виключаю, що (президент РФ Володимир - ІФ) Путін може використовувати це як козир напередодні українських виборів, віддавши когось із політв'язнів Кремля людям, лояльним до нього, щоб показати, що в Україні є лише ті політики, з якими буде розмовляти Кремль", - сказала І.Геращенко журналістам у четвер у Києві.

"Або це питання буде ним заморожене до виборів", - додала вона.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ зазначила, що РФ не виявляє бажання повернути на Батьківщину своїх громадян, яких було затримано в Україні та засуджено до різних термінів ув'язнення за злочини проти національної безпеки.

Вона також додала, що Кремль намагається блокувати шлях України до ЄС і НАТО, а також ускладнювати економічну та політичну ситуацію.

"Чому це робиться нині? Зокрема, перед виборами. Путін не вперше заявляє, що не бачить можливості вести переговори з нинішньою українською владою. У Путіна в Україні є один ворог - (президент України Петро - ІФ) Порошенко. Саме Порошенко за допомогою міжнародних партнерів створили антипутінську світову коаліцію. І санкції проти РФ... було задіяно. Тому Путін так прагне до зміни влади в Україні", - сказала І.Геращенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ