Вибори

Тимошенко: Мораторій на вирубку лісів треба запроваджувати негайно

Показник заліснення України наразі межує з показником екологічної катастрофи, тому влада має негайно запровадити мораторій на вирубку лісів, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Україна зараз посіла перше місце за експортом до ЄС нелегальної деревини. І це не ми визначили, а британська неурядова організація. За останні 4,5 роки контрабанда деревини до ЄС зросла на 75%. Вирубка нелегальна йде масова", - сказала Ю.Тимошенко під час прес-конференції у місті Рівне в середу, повідомляють у прес-службі партії.

За її словами, на сьогодні лише 11% території України заліснені, а це вже показник, який межує з показником екологічної катастрофи. Окрім того, як стверджує лідер "Батьківщини", за останні 4,5 роки вирублено 10 тисяч гектарів пралісів.

При цьому Ю.Тимошенко нагадала, що Президент Порошенко заветував законопроект, який запроваджує мораторій на вирубку лісів.

"Це означає, що він спільник, що він бере участь у розподіленні цих грошей, які отримують від нелегального експорту деревини", – підсумувала політик.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ