Вибори

Тимошенко виступає за впровадження в Україні персоніфікованої пенсійної системи

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що введення в Україні персоніфікованої пенсійної системи стане запорукою гідного життя людей похилого віку.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба партії ВО "Батьківщина", Ю.Тимошенко під час зустрічі з громадою м. Бурштина зазначила, що в цивілізованих державах роботодавець сплачує пенсійні внески на захищений держгарантіями персональний банківський рахунок людини, яка працює.

"Усе життя збираються гроші на приватному рахунку цієї особи, звідки ніхто нічого не може зняти, нараховуються депозити, а потім, коли людина виходить на пенсію, вона може чітко побачити, скільки у неї на рахунку", - розповіла вона.

Водночас Ю.Тимошенко обурилася пенсійною реформою в Україні, в рамках якої влада підвищила вік виходу на пенсію та знизила коефіцієнт нарахування пенсії на один рік стажу.

"Це не реформа, це економія бюджетних грошей на вразливій частині суспільства, на пенсіонерах, людях, які будували цю країну. Коли вони вийшли на пенсію, не можуть собі дозволити навіть поїсти вдосталь, ні полікуватися, ні за ЖКП заплатити", - констатувала лідер "Батьківщини".

Тому, як наголосила Ю.Тимошенко, потрібно зробити правильну пенсійну реформу.

"Ми зробимо персоніфіковану пенсійну систему. Це означає, що кожна людина побачить на своєму рахунку те, що за все життя їй заплатили. Так буде чесно та правильно в стосунку до всіх людей, хто так важко відпрацював", - підсумувала вона.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ