Вибори

Із Путіним немає сенсу вести прямі переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі - Гриценко

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко впевнений, що немає сенсу вести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Уже пробували, вже була настільки послідовна, цілісна і наполеглива Меркель з ним, і скільки разів вже дзвонила і зустрічалася, розмовляючи без перекладачів. Вона вискакувала з цих переговорів від нього червона, оскаженіла і розмахувала руками: з ним можна домовитися ні про що!", - сказав в ефірі "Радіо НВ" А. Гриценко в п'ятницю.

На думку А. Гриценка, єдиний варіант вести переговори з російською стороною - "це фіксація сильними державами або сильними об'єднаннями - такими, як Європейський Союз, сильними економічно, інформаційно, списку санкцій, у військовому сенсі – фіксація всього, про що домовилися та чітко, недвозначно фіксувати кроки, які треба зробити".

При цьому країни за столом переговорів повинні мати механізми впливу на Росію, додав Гриценко.

"Ось тільки тоді з'являється шанс, хоч і не великий. Якщо не буде цієї фіксації, якщо залишити Україну з Росією один на один - хто б не був з української сторони, або вискочить, як Меркель, або це будуть умови капітуляції. Іншого зараз бути не може, тому тільки багатосторонній формат", - пояснив А. Гриценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ