Вибори

СБУ виявила в О.Бережної лист на ім'я Лаврова та злиток золота, у Волги - пристрої для таємних переговорів

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків у лідерки громадського об'єднання "Сила добра" Олени Бережної виявили документи та електронні носії, які свідчать про її антиукраїнську діяльність за завданням спецслужб РФ, також знайдено лист на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова і кілограмовий злиток золота.

"У цієї громадянки, крім численних документальних матеріалів і електронних носіїв, які свідчать про її протиправну діяльність, наші співробітники виявили також лист до міністра закордонних справ держави-агресора С.Лаврова про необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні. (...) Виявляється, жінка так мужньо захищала зовсім не документи, а кілограмовий злиток золота", - йдеться в повідомленні СБУ на сторінці Facebook у середу.

У спецслужбі нагадали, що слідчі дії в О.Бережної відбувалися в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

У СБУ інформують, що відбулися обшуки також у лідера політичної партії "Союз лівих сил" Василя Волги. "Наші співробітники вилучили в нього обладнання для ведення таємних переговорів і магнітні носії інформації, що свідчать про його співпрацю з країною-агресором", - зазначено в повідомленні.

Крім того, в кількох інших фігурантів вилучено незареєстровану зброю і проросійську атрибутику.

Як повідомлялося, 6 листопада співробітники СБУ проводили обшуки в деяких представників проросійської громадської організації, зокрема в О.Бережної.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ