Вибори

Олег Ляшко: Блок Петра Порошенка зриває вибори до ОТГ

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявляє, що Окружний адміністративний суд Києва видав ухвалу, яка призупиняє проведення виборів у об'єднані громади. Зокрема, йдеться про 34 майбутні ОТГ на Чернігівщині, Кіровоградщині, Київщині, Сумщині, Черкащині, Чернівеччині, Луганщині, Запоріжжі, Рівненщині, Дніпропетровщині, Волині, Миколаївщині, Вінниччині та Житомирщині.

"Майже 200 тисяч українців мали взяти участь у виборах. Причина позову - нібито некоректне оформлення документів місцевих рад, які будуть у складі 34 ОТГ, щодо об’єднання", - написав О.Ляшко на своїй сторінці у Фейсбук у вівторок ввечері.

За словами політика, його партійці стверджують, що там, де призупинили вибори, рейтинги президентської політичної сили дуже низькі.

"Саме тому БПП робить усе можливе для зриву виборчого процесу. Такий провал напередодні президентських виборів зовсім не тішить політтехнологів Банкової", - зазначає О.Ляшко.

Наразі, як говорить нардеп, рішення суду ще немає, лише ухвала. Однак остаточне рішення про скасування виборів, на його думку, стане небезпечним прецедентом перешкоджання виборчому процесу.

"Наша політична сила завжди стоїть на захисті інтересів громадян і підтримує право людей об’єднуватись у громади, щоб розпоряджатись своєю землею та бюджетними коштами... Зараз проводимо консультації із юристами, щоб не дати зірвати вибори і захистити право людей об’єднатись", - додав лідер "радикалів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ