Вибори

Влада має зупинити зростання тарифів на житлово-комунальні послуги - нардеп від "Нашого краю"

Борги українців за житлово-комунальні послуги свідчать про те, що влада має зупинити зростання тарифів, наголошує народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

"Тільки за останні дев'ять місяців борг населення за "комуналку" зріс на 5,9 млрд грн. Не допомогли ні розрекламована система надання субсидій, ні хвалене "зростання" доходів українців. Це означає, що встановлені тарифи ЖКГ відірвані від реального життя і є непідйомними для українців. З огляду на це влада має зупинити зростання тарифів", - цитує прес-служба партії С.Шахова у вівторок.

Він зазначив, що заборгованість за послуги ЖКГ на кінець вересня цього року сягнула історичного максимуму - 38,2 млрд грн.

Депутат зазначив, що підвищення ціни на природний газ, потім - за тепло й гарячу воду призведуть до серйозних проблем у комунальному секторі.

"Нині найбільший борг у ЖКГ саме за природний газ – 16,8 млрд грн. При цьому влада підвищила ціну на паливо на 23%. Це спричинить миттєве здорожчання опалення, гарячої води, інших послуг. Неплатежі сягнуть критичної відмітки, що зумовить кризу у комунальному секторі", - прогнозує С.Шахов.

Водночас, за його словами, заборгованість із зарплати вже сягнула майже 3 млрд грн.

У партії нагадали, що, за даними Держстату, на кінець вересня 2018 року заборгованість населення за постачання природного газу становила 16,8 млрд грн, централізоване опалення та гарячу воду - 10 млрд грн, утримання будинків - 4 млрд грн, електроенергію - 3,8 млрд грн, за холодну воду та водовідведення - 3 млрд грн, вивезення сміття - 0,6 млрд грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ