Вибори

Денонсація договору між Україною та РФ про Азовське море потрібна - депутат від "Батьківщини"

Договір між Україною та Росією від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки треба розірвати. Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок у ефірі телеканалу "Прямий", повідомляють у прес-службі партії.

"Росія не виконує цей договір. У ньому не йшлося про будівництво Керченського мосту, наприклад. Тож будь-які домовленості з РФ зводяться до нуля", - зазначив С.Євтушок.

Політик обурився тим, що завдання сформувати морську доктрину президент Петро Порошенко поставив лише на п'ятий рік війни і це довело ситуацію до ризику втрати Азовського моря.

Власне і воєнну доктрину глава держави затвердив лише через півтора року після початку збройної агресії Росії проти України, додав він.

"Верховний головнокомандувач разом із військовими спеціалістами мав би передбачити ситуацію, яка зараз відбувається у Азовському морі, зокрема затримки суден, які йдуть з наших портів. На засіданні транспортного комітету ВРУ ми вже зібрали дані, скільки через непропускну спроможність і такі дії РФ втрачає українська економіка. Ми могли б оперативніше думати і передбачати такі ситуації", - переконаний С.Євтушок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ