Вибори

Бойко: Колумбія - це приклад для України як можна дипломатичним шляхом вирішити конфлікт

Народний депутат, співголова «Опозиційного Блоку» Юрій Бойко вважає, що конфлікт на Донбасі можна вирішити лише дипломатичним шляхом. Приклад цьому – Колумбія, де після обрання нового президента завершилася війна, яка тривала 52 роки, повідомили у прес-службі «Опозиційного Блоку».

На думку опозиційного політика, офіційному Києву слід відмовитися від посередництва і виходити на прямі перемовини з усіма протиборчими сторонами.

«По-перше, потрібна політична воля керівництва країни, перш за все президента, для того щоб закінчити конфлікт. По-друге, потрібні прямі переговори між протиборчими сторонами. Ми спеціально запросили міністра внутрішніх справ Колумбії, який розповідав нам, як вони це робили. У їхньому випадку, це були п'ять країн. У нашому випадку, я вважаю, це повинні бути дві країни - США і РФ. Америка буде відповідати за дії української влади, а Росія - за «ДНР/ЛНР». І третє, має бути бажання і готовність до компромісу серед політичної еліти», - підкреслив Ю. Бойко.

Однак, за його словами, ні нинішній парламент, ні президент, не готові до компромісу.

«Сьогоднішня влада не робить кроків із встановлення миру. Окрім «Опозиційного Блоку» жодна фракція в парламенті не представила якогось реального бачення, як досягти миру в Україні. Всі вони використовують військову і псевдовійськову риторику, закликають інших йти на війну до переможного кінця. Це абсолютно тупиковий шлях», - резюмував Ю. Бойко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ