Вибори

Уряд не хоче шукати гроші для захисників, які воюють на сході України  – Садовий

Минулого тижня парламент ухвалив державний бюджет України на 2019 рік. Однак фракція «Самопоміч» не підтримала документ, адже уряд відмовився врахувати поправки фракційників, які стосувалися фінансової допомоги для військових, повідомили у прес-службі «Самопоміч».

«Наші колеги-депутати від «Самопомочі» подали поправки, в яких пропонували затвердити державну програму підтримки для військових. Кожен учасник війни на Сході мав би отримати від держави, яку він захищає, 100 тисяч гривень. Так ми робимо у Львові від громади міста і вважаємо, що так має бути всюди», - зазначив лідер партії Андрій Садовий.

За словами діючого мера Львова, партія запропонувала варіанти звідки можна було б взяти гроші на таку програму: «не збільшувати фінансування для силових органів, скоротити витрати на бюрократичні установи, такі, як облдержадміністрації, і з митниці, де уряд гучно обіцяє «ліквідувати схеми». Але уряд відхилив пропозиції.

Варто зазначити, що  Львів — єдине місто, де збудували будинок для ветеранів російсько-української війни. Ключі від 53 квартир тут отримали військові, які мали статус сироти або позбавлені батьківської опіки, бійці, які мають інвалідність І-ІІ групи, та родини загиблих хлопців.

Громада міста кожному, хто повертається з війни, виплачує по 100 тисяч гривень, допомагає із витратами на дороговартісне лікування чи реабілітацію.

Також у Львові діє перший в Україні Центр надання послуг учасникам бойових дій. Тут в одному місці можна оформити всі документи на отримання належної допомоги після повернення з війни. Крім того, у Центрі вояки та їхні рідні можуть безкоштовно проконсультуватися в юриста чи поспілкуватися з психологом. Центр організовує і дозвілля ветеранів: проводять курси, тренінги, сімейні зустрічі. Працюють у Центрі чоловіки, які пройшли війну, дружини ветеранів та

волонтери.

«Я переконаний, що така ж допомога після повернення наших захисників з війни має забезпечуватись національною урядовою програмою. Ми і надалі будемо робити все від нас залежне, щоб державна програма підтримки для ветеранів таки була затверджена на державному рівні», – наголосив Садовий.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ